پیش بینی ۱۶۰ میلیارد تومانی سازمان لیگ برای حق پخش تلویزیونی مسابقات لیگ برتر

ساعت 01:01 چهار شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲

مشاور سازمان لیگ فوتبال ایران در نشست خبری جدیدترین برنامه های راهبردی و اقتصادی این سازمان را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان لیگ فوتبال ایران، محمدرضا ساکت گفت: این سازمان با تشکیل اتاق فکر قصد دارد تا سرعت و صحت عمل خود را با استفاده از نظرات کارشناسی ارتقا بخشد.
این مقام مسئول افزود:‌ حقوق مادی و معنوی فوتبال مورد توجه سازمان لیگ قرار دارد و معتقدیم فوتبال به عنوان یک صنعت از ظرفیت بالای اقتصادی برخوردار استو با استفاده از آن مشکلات اقتصادی آنها را برطرف و حقوقشان را احیا کنیم.
وی تصریح کرد: در نخستین اقدام و در بخش حق پخش تلویزیونی با توجه به محدودیت زمانی و تجربه‌های قبلی رایزنی‌های لازم را با صداوسیما انجام داده‌ایم. یکی از مشکلات این بود که همواره بعد از تصویب بودجه فدراسیون و سازمان لیگ به سراغ صداوسیما می‌رفتند اما این بار پیش از طرح بودجه درخواست خود را رسماً برای صداوسیما ارسال و همچنین درخواست مشابهی را برای ریاست مجلس ارسال کردیم تا در این مورد اقدام شود.
مشاور عالی سازمان لیگ برتر تاکید کرد: 160 میلیارد تومان حداقل مطالبات باشگاه‌ها و سازمان لیگ برای حق پخش تلویزیونی فصل 93-94 لیگ برتر تعیین شده است که اگر این درآمد کمتر از رقم ذکر شده باشد باشگاه‌ها و سازمان لیگ با چالش روبرو خواهند شد.
وی گفت :در صورت محقق نشدن این بودجه پخش تلویزیونی مسابقات با چالش روبه‌رو می‌شود زیرا تصمیم گیری در این مورد در اختیار سازمان لیگ  فوتبال ایران و باشگاه‌ها است .
ساکت یادآوری کرد: با توجه به اتمام قرارداد فعلی  تبلیغات محیطی برای فصل 93-94 به دنبال انجام مزایده عمومی از طریق  آگهی هستیم البته ممکن است کار با پیمانکار فعلی ادامه پیدا کند یا پیمانکار جدیدی تبلیغات محیطی را برعهده بگیرد.
وی افزود: از آنجا که تبلیغات محیطی حق و حقوق زیادی را ایجاد می‌کند و قصد داریم فضا را برای حضور همه باز کنیم هیأت  رئیسه و رئیس سازمان لیگ بر برگزاری مزایده عمومی تاکید دارد که این موضوع مورد تصویب فدراسیون فوتبال هم قرار گرفته و به زودی از طریق روزنامه‌ها آگهی‌های مربوط به این مزایده به چاپ خواهد رسید.
ساکت از برنامه‌ریزی سازمان لیگ در حوزه‌های دیگر مدیریت از جمله مدیریت هزینه و اسپانسر خبر داد و افزود: کاظمی و بهروان در سازمان لیگ مشغول بررسی شرایط و ترسیم هرمی برای لیگ هستند تا تعداد تیم‌های حاضر در لیگ‌های مختلف را کاهش داده و در مقابل کیفیت آن را بالا ببرند. این موضوع در حال حاضر به لیگ برتر ارتباط پیدا نمی‌کند و مخصوص لیگ‌های پایین‌تر و استانی است.
وی همچنین از تصمیم سازمان لیگ برای توسعه فروش بلیت الکترونیکی در لیگ‌های دسته اول، دوم و دسته سوم مانند لیگ برتر در فصل‌های آینده خبر داد.
مشاور عالی سازمان لیگ برتر تصریح کرد: بهروان و کاظمی مشغول تهیه تقویم سالانه لیگ برتر فوتبال کشور در فصل 93-94 هستند که این تقویم با توجه به در نظر گرفتن برگزاری مسابقات جام‌ ملت‌های آسیا در سال 2015 و مسابقات امیدهای آسیا تنظیم می‌شود و با توجه به رویدادهای سطح قاره براساس آن هفته‌های لیگ در فصل آینده مشخص می‌شوند.
ساکت یادآور شد: ساماندهی ناظران مسابقات فوتبال کشور و به روز رسانی عملکرد آنها از جمله اقدامات دیگر پیش رو خواهد بود و ناظران ما باید طبق عملکرد ناظران AFC وظایف خود را انجام دهند و از نظر بحث نظارت باید با کار کارشناسی ناظران تکنیکی‌تر و فنی‌تری داشته باشیم.
وی از اصلاح چارت سازمان لیگ خبر داد و عنوان کرد: در این زمینه باید ساختارسازی صورت گرفته و تغییرات موردنظر بعد از تصویب توسط هیأت  رئیسه برای بررسی به فدراسیون ابلاغ شود.
مشاور عالی سازمان لیگ برتر خواهان تعیین تکلیف آیین‌نامه طرح جامع باشگاهداری یا لایحه حمایت از باشگاه‌ها شد که مدت 2 سال است در کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد. او گفت: بعد از جلسات مختلف این طرح هنوز به صحن علنی مجلس نرفته و خواسته ما این است مجلس هرچه سریعتر برای اجرایی شدن آن تصمیم نهایی را بگیرد. بدین ترتیب ما می‌توانیم قانونمند و به شکل بهتری حقوق فوتبال و سایر رشته‌های توپی شامل حق پخش تلویزیونی و وام‌های بلندمدت را کسب کنیم.
ساکت در پایان پیرامون اینکه صداوسیما چگونه زیر بار پرداخت رقم 160 میلیارد تومان خواهد رفت، گفت: این طرحی است که تعریف شده و به صورت کتبی در اختیار صداوسیما و مجلس قرار گرفته است  دیگر کسی نمی‌تواند بگوید که این بحث را دیر مطرح کرده‌اید. ما مکاتبات خود را انجام داده‌ایم اما در مورد اینکه با آن موافقت نشود هم چاره‌اندیشی شده و از راه‌های دیگری اقدام خواهیم کرد.